Frytki fasolowo-marchewkowe
Frytki w wydaniu fasolowo-marchewkowym ze świeżymi ziołami, podane w oryginalnym opakowaniu.
200 g fasolki szparagowej
3 średnie marchewki
oliwa z oliwek
sól, pieprz
tymianek
100 g sera z czerwonym pesto
Fasolkę umyć, odciąć końcówki, przełożyć do miski.
Marchew obrać, pokroić w słupki, dodać do fasolki. Warzywa doprawić, posypać tymiankiem, skropić oliwą. Wymieszać.
Przełożyć do worka do pieczenia, końce zawiązać i piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Opakowania
1 szkl. mąki pszennej
1/2 szkl. mleka
1 jajko
200 g mrożonego szpinaku
sól, pieprz
1 łyżeczka kminku
1 łyżeczka czosnku granulowanego
Szpinak rozmrozić na rozgrzanej patelni. Następnie dodać do niego odrobinę mleka, sól oraz pieprz. Chwilę poddusić. Wystudzić.
Jajko roztrzepać w misce z przyprawami, dodać mąkę, mleko i szpinak. Dokładnie wymieszać.
Smażyć niezbyt grube naleśniki.
Następnie
na każdym naleśniku umieścić porcję warzyw, posypać startym serem,
złożyć w kształt saszetki.
Całość umieścić na około 7 minut w piekarniku
rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz