Papryka faszerowana
Czerwona papryka nadziewana klasycznym farszem twarogowo-ziemniaczanym.
2 duże czerwone papryki
3 spore ziemniaki
1 czerwona cebula
250 g twarogu
3 spore ziemniaki
1 czerwona cebula
250 g twarogu
sól, pieprz, kminek mielony
Ziemniaki ugotować w mundurkach. Cebulę posiekać, podsmażyć na maśle.
Ugotowane ziemniaki obrać, przecisnąć przez praskę, wymieszać z cebulą i twarogiem, doprawić.
Ugotowane ziemniaki obrać, przecisnąć przez praskę, wymieszać z cebulą i twarogiem, doprawić.
Paprykę umyć, odciąć górę, usunąć gniazda nasienne i napełnić przygotowanym wcześniej farszem.
Piec około 35 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz