Słodki pudding z jagodowym wnętrzem polany sosem z białej czekolady.
200 g jagód
1 szkl. mąki pszennej
4 łyżki cukru
1 tabliczka białej czekolady
2 jajka
50 g masła
1/2 szkl. mleka
1 łyżeczka sody oczyszczonej
świeża wanilia
Masło roztopić w rondelku, ostudzić.
Jajka ubić z cukrem, dodać wanilię, mąkę z sodą, mleko i roztopione masło. Wszystko dokładnie wymieszać.
Na koniec dodać pokruszoną czekoladę i
jagody.
Delikatnie wymieszać.
Przygotować sos.
Sos:
1 tabliczka białej czekolady
2 łyżki semoliny z kukurydzy
1 i 1/3 szkl. mleka
5 łyżek cukru
Przygotowany pudding posypać semoliną.
Przygotować sos.
Sos:
1 tabliczka białej czekolady
2 łyżki semoliny z kukurydzy
1 i 1/3 szkl. mleka
5 łyżek cukru
Przygotowany pudding posypać semoliną.
Mleko wlać do rondelka, dodać cukier i
połamaną czekoladę.
Podgrzewać do momentu aż czekolada się rozpuści.
Sos wylać na pudding.
Sos wylać na pudding.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz