Puszysty i lekki deser z soczystymi gruszkami.
2 gruszki
3 łyżki brązowego cukru
3 jajka
2 żółtka
4 łyżki mąki pszennej
4 łyżki oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
odrobina wanilii
1 łyżeczka cukru rumowego
Gruszki obrać, pokroić w ósemki, ułożyć na dnie małego naczynia żaroodpornego,
posypać cukrem rumowym. Jeśli nie posiadamy cukru rumowego wystarczy zwykły cukier
lub cukier waniliowy i kilka kropli rumu.
Jajka i żółtka ubić z cukrem, dodać olej, mąkę, proszek do pieczenia i wanilię.
Gruszki zalać przygotowaną masą.
Piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
1 łyżeczka cukru rumowego
Gruszki obrać, pokroić w ósemki, ułożyć na dnie małego naczynia żaroodpornego,
posypać cukrem rumowym. Jeśli nie posiadamy cukru rumowego wystarczy zwykły cukier
lub cukier waniliowy i kilka kropli rumu.
Jajka i żółtka ubić z cukrem, dodać olej, mąkę, proszek do pieczenia i wanilię.
Gruszki zalać przygotowaną masą.
Piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Zrobiłam! Deser jest bardzo dobry, nie jest czasochłonny zarówno w przygotowaniu jak i w jedzeniu, super. Ulka
OdpowiedzUsuńZachęcamy do korzystania z innych przepisów :) Mamy nadzieję, że będą smakować równie dobrze:)
Usuń