Mocno makaronowa dynia
Słodka dynia makaronowa podana z aromatycznym sosem z suszonych grzybów i czarnym makaronem.
1 średnia dynia makaronowa
1 szkl. suszonych grzybów
200 ml śmietanki 30%
1 cebula
200 g makaronu z atramentem z kałamarnicy
kawałek twardego sera
masło
sól, pieprz, tymianek, świeże oregano
1 szkl. suszonych grzybów
200 ml śmietanki 30%
1 cebula
200 g makaronu z atramentem z kałamarnicy
kawałek twardego sera
masło
sól, pieprz, tymianek, świeże oregano
Grzyby namoczyć w niewielkiej ilości wody przez całą noc.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle.
Dodać ugotowane grzyby i podsmażać razem.
Następnie wlać śmietankę i
doprawić solą, pieprzem i tymiankiem.
Makaron ugotować w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Następnie wymieszać go z sosem grzybowym.
Makaron ugotować w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Następnie wymieszać go z sosem grzybowym.
Dynię przekroić na pół, usunąć pestki i piec około 25 minut w temperaturze 190 stopi Celsjusza.
Miąższ dyni wybrać delikatnie widelcem i wymieszać z makaronem i sosem.
Przed podaniem posypać startym serem i świeżym oregano.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz