Fritata z kurkami
Pyszne połączenie sezonowych produktów - kurek, pomidorów i kukurydzy - z ostrym serem Gorgonzola.
120 g świeżych kurek
1/2 pora
1 pomidor malinowy
1 kolba kukurydzy
4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
4 jajka
kilka plastrów Gorgonzoli
sól, pieprz, tymianek
1/2 pora
1 pomidor malinowy
1 kolba kukurydzy
4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
4 jajka
kilka plastrów Gorgonzoli
sól, pieprz, tymianek
Por pokroić, podsmażyć, dodać umyte kurki, doprawić solą i pieprzem.
Kukurydzę obrać, przez chwilę dusić razem z kurkami i porem.
W misce roztrzepać jajka z jogurtem, doprawić.
Na
żeliwną patelnię wyłożyć por, kurki, kukurydzę oraz pokrojonego pomidora.
Wszystko zalać masą jajeczną.
Na wierzch ułożyć Gorgonzolę.
Piec w
piekarniku około 25 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz