Złote talarki z cukinii
Soczysta cukinia w chrupiącej, serowej panierce.
1 duża cukinia
1/2 szkl. mielonych migdałów
1/2 szkl. startego twardego sera (parmezanu lub grana padano)
1/2 szkl. mielonych migdałów
1/2 szkl. startego twardego sera (parmezanu lub grana padano)
słodka papryka
1 jajko
sól, pieprz
1 jajko
sól, pieprz
Cukinię umyć, pokroić na plasterki. Posypać solą i pieprzem. Ser zetrzeć
na drobnej tarce, wymieszać z migdałami i papryką. Jajko roztrzepać.
Cukinię obtaczać w jajku, a następnie w panierce. Układać na blasze
wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec około 25 minut w 180 stopniach Celsjuszach.
Piec około 25 minut w 180 stopniach Celsjuszach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz