Tarta z cukinią
Pikantna tarta na kruchym, orkiszowym spodzie z cukinią,
słodkimi pomidorami malinowymi i serem feta.
słodkimi pomidorami malinowymi i serem feta.
1 i 1/2 szkl. mąki orkiszowej
1/3 kostki masła
4 łyżki wody
sól
2 łyżeczki czerwonej papryki
Wszystkie składniki umieścić w misce, zagnieść na zwarte ciasto.
Następnie schłodzić przez około 20 minut.
Formę na tartę wyłożyć ciastem. Spód nakłuć widelcem.
Ciasto piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 15 minut.
200 g sera feta
2 duże pomidory malinowe
1 mała cukinia
2 łyżki ostrej pasty z papryki
sól, pieprz, przyprawy
oliwa z oliwek
2 duże pomidory malinowe
1 mała cukinia
2 łyżki ostrej pasty z papryki
sól, pieprz, przyprawy
oliwa z oliwek
Na podpieczonym spodzie rozsmarować pastę paprykową.
Cukinię, pomidory i ser
pokroić w plastry.
Układać na przemian plastry cukinii, pomidorów i
sera.
Całość przyprawić, skropić oliwą z oliwek.
Piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz