Chrupiące czekoladowe ciasteczka z dodatkiem chilli.
170 g mąki pszennej
3 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
40 g cukru dark muscovado
70 g masła w temperaturze pokojowej
2 łyżeczki chilli
Mąkę wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia i chilli.
3 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
40 g cukru dark muscovado
70 g masła w temperaturze pokojowej
2 łyżeczki chilli
Mąkę wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia i chilli.
Masło rozpuścić z cukrem, dodać do pozostałych składników.
Wyrobić jednolite ciasto i schłodzić je przez około pół godziny w lodówce.
Następnie oprószyć wałek i stolnicę kakao.
Wyrobić jednolite ciasto i schłodzić je przez około pół godziny w lodówce.
Następnie oprószyć wałek i stolnicę kakao.
Rozwałkować ciasto na grubość około pół milimetra.
Wykrawać dowolne kształty.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni Celsjusza.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni Celsjusza.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz