Delikatne migdałowe ciasteczka przełożone masą z serka mascarpone i amaretto.
3 białka
100 g cukru pudru
140 g mielonyh migdałów
1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
Białka pozostawić na całą noc w temperaturze pokojowej.
Następnie ubić je na sztywno.
Pod koniec ubijania dodać przesiany cukier puder.
Następnie wsypać migdały i delikatnie wymieszać.
Masę wykładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub na specjalną teflonową matę za pomocą rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką.
Pozostawić je do wyschnięcia na około dwie godziny.
Następnie piec około 15 minut w temperaturze 150 stopni Celsjusza.
Studzić w uchylonym piekarniku.
250 g serka mascarpone
6 łyżek likieru amaretto
Serek wymieszać z likierem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz