Najprostsze ciasteczka maślane
Idealnie kruche i banalne w przygotowaniu ciasteczka maślane z dodatkiem wanilii.
Idealnie kruche i banalne w przygotowaniu ciasteczka maślane z dodatkiem wanilii.
250 g mąki pszennej
100 g cukru pudru
125 g masła
1 jajko
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
125 g masła
1 jajko
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
Schłodzone masło posiekać z mąką.
Dodać cukier, jajko i ekstrakt.
Zarobić szybko ciasto.
Owinąć je folią spożywczą i umieścić na pół godziny w lodówce.
Zarobić szybko ciasto.
Owinąć je folią spożywczą i umieścić na pół godziny w lodówce.
Rozwałkować na grubość około 4 milimetrów.
Szklanką wykrawać kółka a następnie odbijać stempelki.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni Celsjusza.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni Celsjusza.
Ciasteczka piec około 10 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz