Warzywne cukiniowo-bakłażanowo-pomidorowe kwadraty z mozzarellą na spodzie z mąki graham.
1 i 1/2 szkl. mąki graham
1/3 szkl. ciepłej wody
2 dag drożdży
odrobina cukru
sól
bazylia, zioła prowansalskie
Drożdże rozpuścić w wodzie z dodatkiem cukru.
Mąkę przesiać do miski, dodać sól i zioła a następnie zaczyn.
Wyrobić ciasto i odstawić je na około godzinę.
1 cukinia
1 bakłażan
2 pomidory malinowe
1 duża kulka mozzarelli
zioła prowansalskie
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól, pieprz
Cukinię i bakłażana pokroić w plastry.
Posolić i odstawić na kwadrans.
Następnie posypać ziołami i pieprzem.
Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Pomidory i mozzarellę pokroić w plastry.
Ciasto rozwałkować i powycinać z niego kwadraty.
Na każdym z nich rozsmarować koncentrat i układać na przemian plastry warzyw i sera.
Zapiekać w 180 stopniach Celsjusza około 20 minut.
Piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Pomidory i mozzarellę pokroić w plastry.
Ciasto rozwałkować i powycinać z niego kwadraty.
Na każdym z nich rozsmarować koncentrat i układać na przemian plastry warzyw i sera.
Zapiekać w 180 stopniach Celsjusza około 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz