Pomidorowe klopsiki z kaszy jaglanej i twarogu.
1 szkl. kaszy jaglanej
150 g twarogu
1 cebula
1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
2 łyżki koncentratu pomidorowego
natka pietruszki
sól, pieprz
mąka do obtoczenia
masło
Cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć na maśle.
Kaszę przepłukać na sitku, wrzucić do cebuli i chwilę razem podsmażyć.
Następnie zalać dwiema szklankami wody, posolić, zagotować.
Odstawić kaszę tak, by wchłonęła całą wodę.
Ostudzoną kaszę wymieszać z twarogiem, koncentratem i natką pietruszki.
Doprawić.
Z masy formować niewielkie pulpeciki, obtaczać je w mące i gotować w osolonej wodzie przez około 4 minuty.
1 szkl. kaszy jaglanej
150 g twarogu
1 cebula
1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
2 łyżki koncentratu pomidorowego
natka pietruszki
sól, pieprz
mąka do obtoczenia
masło
Cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć na maśle.
Kaszę przepłukać na sitku, wrzucić do cebuli i chwilę razem podsmażyć.
Następnie zalać dwiema szklankami wody, posolić, zagotować.
Odstawić kaszę tak, by wchłonęła całą wodę.
Ostudzoną kaszę wymieszać z twarogiem, koncentratem i natką pietruszki.
Doprawić.
Z masy formować niewielkie pulpeciki, obtaczać je w mące i gotować w osolonej wodzie przez około 4 minuty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz