Marchewka w groszki
Pyszne połączenie młodych warzyw - esencja wiosennego smaku - zupa krem marchewkowo-groszkowa.
5 marchewek
1/3 szkl. mleka kokosowego
tymianek
łyżka masła
sól, pieprz
Marchewkę obrać, pokroić na kawałki, włożyć do garnka.
Zalać minimalną
ilością wody.
Ugotować do miękkości. Zmiksować, doprawić solą i pieprzem, dodać
tymianek, mleko kokosowe oraz masło.
1 szklanka zielonego groszku
pół pora
1/3 szkl. mleka kokosowego
pół pęczka świeżej kolendry
1 łyżka pesto z bazylii
sól, pieprz
Pora
podsmażyć na maśle, dodać groszek, wlać odrobinę wody, zagotować.
Zdjąć
z ognia, dodać listki kolendry.
Całość zmiksować, doprawić solą i pieprzem, na
koniec dodać łyżkę pesto.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz