Bukiet warzyw
Prosta i szybka przekąska z pieczonych ziemniaczków rozkwitająca na talerzu.
2 duże czerwone cebule
6 ziemniaków
kilka plasterków marchewki
1/3 kostki masła
kilka gałązek rozmarynu
sól, pieprz
Cebulę pokroić w piórka, podsmażyć na patelni. Doprawić rozmarynem, solą i pieprzem.
Masło rozpuścić w rondelku.
Ziemniaki pokroić w bardzo cienkie plasterki i natychmiast wrzucać do roztopionego masła.
Foremki
na tartaletki lub mini tortownice wyłożyć papierem do pieczenia.
Układać plasterki ziemniaków tak, by zachodziły na siebie i układały się w formie płatków kwiatka. Położyć cebulę, a następnie kolejną warstwę ziemniaków.
Do zrobienia środków można wykorzystać plasterki marchewki.
Piec 40 minut w temperaturze 180 stopni Celsujsza.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz