Amarantuski
Zdrowe i pożywne ciasteczka bez mąki.
Dzięki
dodatkowi różnego rodzaju bakalii można tworzyć niezliczoną ilość
ulubionych smaków.
Idealne jako drugie śniadanie i słodka przekąska.
120 g (1 opakowanie) amarantusa ekspandowanego
1 szkl. sezamu
1 szkl. wiórków kokosowych
1/2 szkl. żurawiny
garść jagód goi
4 łyżki melasy
4 łyżki miodu
2 białka
Wiórki
i sezam uprażyć na suchej patelni.
Do miski wsypać amarantus, dodać
żurawinę, miód, melasę, jagody goi, uprażony sezam z wiórkami oraz
białka. Całość wymieszać łyżką.
Wykładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i formować według upodobania.
Piec przez około 15 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Ciasteczka zrobiłam, są bardzo smaczne, nie miałam melasy, ale dałam więcej miodu. Pycha! Ulka
OdpowiedzUsuń