Pikantne babeczki z wiśniami i cynamonem
Czekoladowo-wiśniowe babeczki z dodatkiem ciemnego piwa, delikatnie "podkręcone" chilli i cynamonem.
Cudownie puszyste, z lekkimi bąbelkami, dużą ilością czekolady i kakao.
Błyskawiczne w wykonaniu i w konsumpcji. Świetnie nadadzą się na wiosenną wycieczkę i piknik.
100 g masła
3 łyżki brązowego cukru
60 g gorzkiej czekolady
160 ml ciemnego piwa
2 łyżki kakao
2 jajka
150 g mąki pszennej
2 łyżeczki chilli
2 łyżeczki sody
200 g wiśni bez pestek (mrożone należy wcześniej rozmrozić)
cynamon
Masło, piwo, cukier i czekoladę umieścić w garnku.
Do ostudzonej masy piwnej dodać pozostałe składniki.
Następnie napełnić foremki do babeczek ciastem (do 3/4 wysokości).
Wiśnie obtoczyć w cynamonie i układać je na wierzchu babeczek.
Wiśnie obtoczyć w cynamonie i układać je na wierzchu babeczek.
Piec około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz