Lekkie babeczki pomarańczowe, bez dodatku mąki, cukru i tłuszczu.
Szybkie w przygotowaniu, a w smaku niezapomniane.
Dzięki dodatkowi serka wiejskiego lekko wilgotne w środku.
Wypełnione cytrynową masą serkową z pewnością będą idealną alternatywą dla tradycyjnych babeczek na wiosenny piknik lub świąteczny stół.
Z przepisu wychodzi około 11 babeczek.
Z przepisu wychodzi około 11 babeczek.
1 szkl. kaszki kukurydzianej
2 jajka
200 g serka wiejskiego
1/2 szkl. mleka
5 łyżek ksylitolu
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 łyżeczka sody oczyszczonej
skórka otarta z dwóch pomarańczy
sok wyciśnięty z dwóch pomarańczy
200 g kremowego serka
ok. 2 łyżek pudru z ksylitolu (do smaku)
2 łyżki soku z cytryny
skórka otarta z jednej cytryny
Kaszkę kukurydzianą zalać mlekiem, dodać serek wiejski, ksylitol, sok i skórkę z pomarańczy.
Wymieszać.
Odstawić na kwadrans.
Następnie dodać jajka i sodę oczyszczoną.
Kaszkę kukurydzianą zalać mlekiem, dodać serek wiejski, ksylitol, sok i skórkę z pomarańczy.
Wymieszać.
Odstawić na kwadrans.
Następnie dodać jajka i sodę oczyszczoną.
Przelać do foremek i piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Serek wymieszać z ksylitolem, sokiem z cytryny i skórką.
Masę przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki.
Ostudzone babeczki napełnić kremem i udekorować.
Przepis bierze udział w akcji:
Serek wymieszać z ksylitolem, sokiem z cytryny i skórką.
Masę przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki.
Ostudzone babeczki napełnić kremem i udekorować.
Przepis bierze udział w akcji:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz