Trufle powstały z myślą o największej fance kawy i czekolady, jaką znam - o mojej Mamie.
Zależało mi na jakimś bezmącznym deserze, który dobrze smakuje, ładnie wygląda, a przede wszystkim jego przygotowanie nie zajmie zbyt wiele czasu.
Trufelki okazały się idealne.
Delikatne, na bazie serka mascarpone z dodatkiem kawy i czekolady, podane w kolorowych papilotkach, z pewnością będą cieszyć nie tylko podniebienie, ale i oczy.
250 g mascarpone
180 g gorzkiej czekolady
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
kakao do obtoczenia
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
Kawę rozpuścić w łyżce wody, dodać do czekolady.
Serek lekko zmiksować, dodać roztopioną czekoladę.
Całość dokładnie wymieszać i umieścić w lodówce na około cztery godziny.
Następnie z masy formować niewielkie kuleczki.
Wstawić do lodówki najlepiej na całą noc.
Przed podaniem posypać kakao i przełożyć do papilotek.
Przed podaniem posypać kakao i przełożyć do papilotek.
Przepis bierze udział w akcji:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz