25.03.2015

Marchewkowe naleśniki ze szprotkowym twarożkiem


Marchewkowe naleśniki ze szprotkowym twarożkiem

Klasyczne naleśniki wzbogacone o gotowaną marchewkę - idealnie na dobry i kolorowy początek wiosny - a że marchewka najlepiej smakuje  z tymiankiem i curry - 
nie mogło ich zabraknąć w cieście naleśnikowym.
Można je podać z dowolnym, słonym farszem, ale dobrej jakości twaróg połączony ze szprotkami, zawinięty w aromatycznego naleśnika  nie ma sobie równych.


1 szkl. mąki pszennej
1/2 szkl. mąki kukurydzianej
1 jajko
1/2 szkl. mleka
3 marchewki
sól, pieprz, tymianek, curry

Marchewki obrać, ugotować w osolonej wodzie.
Zblendować.
Przygotować ciasto naleśnikowe, dodać do niego marchewkę.
Smażyć naleśniki.


200 g twarogu
1 puszka szprotek w oleju
sól, pieprz

Twaróg wymieszać ze szprotkami, doprawić.

Farsz nakładać na naleśniki, zawijać w dowolny sposób.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz