Klasyczne naleśniki wzbogacone o gotowaną marchewkę - idealnie na dobry i kolorowy początek wiosny - a że marchewka najlepiej smakuje z tymiankiem i curry -
nie mogło ich zabraknąć w cieście naleśnikowym.
Można je podać z dowolnym, słonym farszem, ale dobrej jakości twaróg połączony ze szprotkami, zawinięty w aromatycznego naleśnika nie ma sobie równych.
1 szkl. mąki pszennej
1/2 szkl. mąki kukurydzianej
1 jajko
1/2 szkl. mleka
3 marchewki
sól, pieprz, tymianek, curry
Marchewki obrać, ugotować w osolonej wodzie.
Zblendować.
Przygotować ciasto naleśnikowe, dodać do niego marchewkę.
Smażyć naleśniki.
200 g twarogu
1 puszka szprotek w oleju
sól, pieprz
Twaróg wymieszać ze szprotkami, doprawić.
Farsz nakładać na naleśniki, zawijać w dowolny sposób.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz