5.03.2015

Bezglutenowe babeczki z advocatem


Bezglutenowe babeczki z advocatem

Lekkie babeczki jogurtowe bez dodatku mąki i tłuszczu z pysznym kremem advocatowym.


200 g jogurtu naturalnego odtłuszczonego
7 łyżek mąki kukurydzianej
3 jajka
2 łyżki miodu
skórka starta z jednej cytryny
1 łyżeczka naturalnego aromatu waniliowego
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

Wszystkie składniki wymieszać rózgą do ubijania.
Następnie przelać je do foremek na babeczki i piec około 15 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza.
Ostudzić.



250 g mascarpone
ok. 2 kieliszki advocatu

Mascarpone dokładnie wymieszać z advocatem do uzyskania pożądanej konsystencji.
Następnie masę przełożyć do rękawa cukierniczego i udekorować nią babeczki.



2 komentarze: