Pomarańczowo-żółta zapiekanka z fasolki szparagowej i marchewki.
200 g żółtej fasolki szparagowej
5 marchewek
3 jajka
3 łyżki śmietany 12%
sól, pieprz
1 łyżka tymianku
Fasolkę umyć, zblanszować w osolonej wodzie.
Marchewkę obrać, pokroić w słupki,
200 g żółtej fasolki szparagowej
5 marchewek
3 jajka
3 łyżki śmietany 12%
sól, pieprz
1 łyżka tymianku
Fasolkę umyć, zblanszować w osolonej wodzie.
Marchewkę obrać, pokroić w słupki,
Na dno żaroodpornego naczynia wyłożyć marchewkę, fasolkę,
następnie znów marchewkę i na koniec warstwę fasolki.
Jajka roztrzepać ze śmietaną, doprawić solą, pieprzem i tymiankiem.
Warzywa zalać masą jajeczną.
Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni Celsjusza przez około 20 minut.
Jajka roztrzepać ze śmietaną, doprawić solą, pieprzem i tymiankiem.
Warzywa zalać masą jajeczną.
Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni Celsjusza przez około 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz