Klasyczna panna cotta z dodatkiem jagodowego musu, podana z mascarpone i bitą śmietaną.
2 łyżki cukru
300 ml śmietanki 30%
75 ml mleka
świeża wanilia
3 łyżki cukru pudru
2 łyżeczki żelatyny
1 łyżka wody
Jagody umyć, zasypać cukrem, a następnie zblendować.
Żelatynę zalać gorącym mlekiem.
Odstawić do napęcznienia.
Odstawić do napęcznienia.
Śmietankę
podgrzać z cukrem pudrem i wanilią.
Dodać napęczniałą żelatynę i wymieszać za pomocą trzepaczki.
Następnie dodać mus jagodowy.
Dodać napęczniałą żelatynę i wymieszać za pomocą trzepaczki.
Następnie dodać mus jagodowy.
Masę przełożyć do pucharków i wstawić do lodówki na minimum 3 godziny.
100 g mascarpone
100 ml śmietanki 30%
1 łyżka cukru pudru
Śmietankę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier.
Wymieszać z mascarpone.
Wymieszać z mascarpone.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz