Soczyste pomidory wypełnione farszem ze smażonych kurek i kaszy bulgur.
2 duże pomidory
150 g kurek
1/2 szkl. kaszy bulgur
6 łyżek tartego parmezanu
masło
duża garść świeżej bazylii
Kaszę wsypać do garnka, zalać szklanką wody
i ugotować na pół twardo.
Kurki umyć, pokroić, podsmażyć na maśle.
Odciąć wierzch pomidorów, wydrążyć.
Miąższ dodać do ugotowanej kaszy.
Wszystko wymieszać z posiekaną bazylią, kurkami i parmezanem.
Pomidory nafaszerować, przykryć ściętym wcześniej wierzchem,
umieścić w kokilkach i piec około 25 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
2 duże pomidory
150 g kurek
1/2 szkl. kaszy bulgur
6 łyżek tartego parmezanu
masło
duża garść świeżej bazylii
Kaszę wsypać do garnka, zalać szklanką wody
i ugotować na pół twardo.
Kurki umyć, pokroić, podsmażyć na maśle.
Odciąć wierzch pomidorów, wydrążyć.
Miąższ dodać do ugotowanej kaszy.
Wszystko wymieszać z posiekaną bazylią, kurkami i parmezanem.
Pomidory nafaszerować, przykryć ściętym wcześniej wierzchem,
umieścić w kokilkach i piec około 25 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz