Ciężkie, wilgotne ciasto czekoladowe z dodatkiem cukinii.
2 średnie cukinie
2 jajka
5 łyżek cukru
1 i 1/2 szkl. mąki
1/2 szkl. oleju
3/4 szkl. mleka
2 łyżeczki sody oczyszczonej
3 łyżki kakao
100 g gorzkiej czekolady
Cukinię obrać, zetrzeć na drobnej tarce jarzynowej. Odstawić, aby puściła sok.
Jajka ubić z cukrem, następnie dodać mleko, mąkę, kakao, sodę, olej i dokładnie wymieszać.
Na koniec dodać odciśniętą cukinię i posiekaną czekoladę.
Masę wylać na blachę o wymiarach 20 x 30 cm wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
5 łyżek cukru
1 i 1/2 szkl. mąki
1/2 szkl. oleju
3/4 szkl. mleka
2 łyżeczki sody oczyszczonej
3 łyżki kakao
100 g gorzkiej czekolady
Cukinię obrać, zetrzeć na drobnej tarce jarzynowej. Odstawić, aby puściła sok.
Jajka ubić z cukrem, następnie dodać mleko, mąkę, kakao, sodę, olej i dokładnie wymieszać.
Na koniec dodać odciśniętą cukinię i posiekaną czekoladę.
Masę wylać na blachę o wymiarach 20 x 30 cm wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz