9.06.2014

Amarantuski


Amarantuski

Zdrowe i pożywne ciasteczka bez mąki. 
Dzięki dodatkowi różnego rodzaju bakalii można tworzyć niezliczoną ilość ulubionych smaków.
Idealne jako drugie śniadanie i słodka przekąska.




120 g (1 opakowanie) amarantusa ekspandowanego
1 szkl. sezamu
1 szkl. wiórków kokosowych
1/2 szkl. żurawiny
garść jagód goi
4 łyżki melasy
4 łyżki miodu
2 białka




 Wiórki i sezam uprażyć na suchej patelni. 
Do miski wsypać amarantus, dodać żurawinę, miód, melasę, jagody goi, uprażony sezam z wiórkami oraz białka. Całość wymieszać łyżką. 
Wykładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i formować według upodobania.
Piec przez około 15 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.


1 komentarz:

  1. Ciasteczka zrobiłam, są bardzo smaczne, nie miałam melasy, ale dałam więcej miodu. Pycha! Ulka

    OdpowiedzUsuń