25.06.2014

Bukiet warzyw


Bukiet warzyw

Prosta i szybka przekąska z pieczonych ziemniaczków rozkwitająca na talerzu.


2 duże czerwone cebule
6 ziemniaków
kilka plasterków marchewki
1/3 kostki masła
kilka gałązek rozmarynu
sól, pieprz



Cebulę pokroić w piórka, podsmażyć na patelni. Doprawić rozmarynem, solą i pieprzem.
Masło rozpuścić w rondelku.
Ziemniaki pokroić w bardzo cienkie plasterki i natychmiast wrzucać do roztopionego masła.

Foremki na tartaletki lub mini tortownice wyłożyć papierem do pieczenia. 
Układać plasterki ziemniaków tak, by zachodziły na siebie i układały się w formie płatków kwiatka. Położyć cebulę, a następnie kolejną warstwę ziemniaków.
Do zrobienia środków można wykorzystać plasterki marchewki.

Piec 40 minut w temperaturze 180 stopni Celsujsza.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz