20.06.2014

Marchewka w groszki


Marchewka w groszki

Pyszne połączenie młodych warzyw - esencja wiosennego smaku - zupa krem marchewkowo-groszkowa.




5 marchewek
1/3 szkl. mleka kokosowego
tymianek
łyżka masła
sól, pieprz

Marchewkę obrać, pokroić na kawałki, włożyć do garnka.
 Zalać minimalną ilością wody. 
Ugotować do miękkości. Zmiksować, doprawić solą i pieprzem, dodać tymianek, mleko kokosowe oraz masło.






1 szklanka zielonego groszku
pół pora
1/3 szkl. mleka kokosowego
pół pęczka świeżej kolendry
1 łyżka pesto z bazylii
sól, pieprz

Pora podsmażyć na maśle, dodać groszek, wlać odrobinę wody, zagotować. 
Zdjąć z ognia, dodać listki kolendry. 
Całość zmiksować, doprawić solą i pieprzem, na koniec dodać łyżkę pesto.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz