19.01.2015

Placuszki jaglano-jęczmienne


Placuszki jaglano-jęczmienne

Pikantne placuszki z kaszy jaglanej i jęczmiennej z dodatkiem czosnku niedźwiedziego, czarnuszki i słonecznika.


1/2 szkl. kaszy jaglanej
1/3 szkl. kaszy jęczmiennej
2 jajka
1 cebula
5 łyżek pestek słonecznika
duża szczypta chili
3 łyżeczki czarnuszki
2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego
sól, pieprz
olej do smażenia

Kaszę przepłukać na sicie i ugotować w osolonej wodzie.
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć.


Ostudzoną kaszę przełożyć do miski, dodać jajka, przyprawy i cebulę.
Dokładnie wymieszać.


Olej rozgrzać na patelni.
Kłaść łyżką placuszki i smażyć z obu stron na złoto.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz