27.01.2015

Grzybowa babka z kaszy pęczak


Grzybowa babka z kaszy pęczak

Aromatyczna babka grzybowa na bazie kaszy pęczak.


400 g kaszy pęczak
150 g suszonych grzybów
1 cebula
3 jajka
sól, pieprz, majeranek, mielony kminek
masło do smażenia i wysmarowania formy

Grzyby namoczyć na noc.
Następnie gotować je w tej samej wodzie około pół godziny.
Dodać kaszę i gotować razem  około 30 minut.

Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle.



Kaszę, grzyby i cebulę zmielić.
Doprawić do smaku.
Następnie dodać jajka i dokładnie wymieszać.

Foremkę na babkę wysmarować masłem.
Wyłożyć masę i piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz