24.07.2014

Kolorowe szaszłyki


Kolorowe szaszłyki

Warzywne, kolorowe szaszłyki, które można przygotować zarówno na grillu, jak i  w piekarniku.


1 czerwona papryka
1 żółta papryka
1 cukinia
1 bakłażan
2 kolby kukurydzy
300 g małych pieczarek
sól, pieprz, zioła prowansalskie, czosnek granulowany


Wszystkie warzywa umyć, pokroić, przełożyć do dużej miski. Doprawić solą, pieprzem, przyprawami, skropić oliwą z oliwek.
Warzywa nadziać na patyczki. Grillować około 40 minut, aż będą miękkie. Co jakiś czas obracać szaszłyki, by równomiernie się grillowały.


Jeżeli pogoda uniemożliwia przygotowanie grilla w ogrodzie, szaszłyki można przygotować również w piekarniku.


Wszystkie warzywa piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 25 minut. Od czasu do czasu przemieszać.
Upieczone warzywa nadziewać na patyczki.

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz