29.07.2014

Fritata z kurkami


Fritata z kurkami

Pyszne połączenie sezonowych produktów - kurek, pomidorów i kukurydzy - z ostrym serem Gorgonzola.


120 g świeżych kurek
1/2 pora
1 pomidor malinowy
1 kolba kukurydzy
4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
4 jajka
kilka plastrów Gorgonzoli
sól, pieprz, tymianek


Por pokroić, podsmażyć, dodać umyte kurki, doprawić solą i pieprzem. 
Kukurydzę obrać, przez chwilę dusić razem z kurkami i porem.


W misce roztrzepać jajka z jogurtem, doprawić. 
Na żeliwną patelnię wyłożyć por, kurki, kukurydzę oraz pokrojonego pomidora. 
Wszystko zalać masą jajeczną. 
Na wierzch ułożyć Gorgonzolę. 
Piec w piekarniku około 25 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz