Pomarańczowy deser a la tiramisu
Orzeźwiający, mrożony deser na bazie serka mascarpone z melisą i pomarańczowymi biszkoptami.
250 g mascarpone
sok z 3 pomarańczy
sok z połowy cytryny
skórka otarta z jeden pomarańczy
skórka otarta z jednej cytryny
200 g biszkoptów
garść świeżej melisy
2 łyżki kakao
Biszkopty namoczyć w soku pomarańczowym. Serek wymieszać ze skórką
cytrynową, pomarańczową i sokiem z cytryny, dodać drobno posiekaną
melisę.
Nasączone biszkopty ułożyć na dnie pucharka, następnie układać na przemian kolejno serek i biszkopty. Całość zwieńczyć warstwą biszkoptów.
Włożyć do zamrażalnika na około 3 godziny. Po wyjęciu oprószyć kakao.
Nasączone biszkopty ułożyć na dnie pucharka, następnie układać na przemian kolejno serek i biszkopty. Całość zwieńczyć warstwą biszkoptów.
Włożyć do zamrażalnika na około 3 godziny. Po wyjęciu oprószyć kakao.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz