8.12.2014

Suflet czekoladowy z serem kozim


Suflet czekoladowy z serem kozim

Kozi ser zatopiony w puszystym suflecie z gorzkiej i mlecznej czekolady.


2 żółtka
2 białka
50 g masła
3 łyżki brązowego cukru

50 g mlecznej czekolady
50 g gorzkiej czekolady
2 łyżki mąki pszennej
3 łyżki mąki z żołędzi

4 duże plastry sera koziego
1 gruby plaster rolady koziej

Kokilki posmarować masłem i umieścić w lodówce.
Masło roztopić z czekoladą w kąpieli wodnej.
Żółtka utrzeć z cukrem.



 Dodać przesianą mąkę i roztopioną czekoladę.
Białka ubić na sztywną pianę.
Delikatnie wymieszać z masą czekoladową.


Do kokilek wlać porcję ciasta, położyć plaster sera i 1/4 plastra rolady koziej.
Przykryć masą czekoladową.

Piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz