28.08.2014

Frytki fasolowo-marchewkowe


Frytki fasolowo-marchewkowe


Frytki w wydaniu fasolowo-marchewkowym ze świeżymi ziołami, podane w oryginalnym opakowaniu.


200 g fasolki szparagowej
3 średnie marchewki
oliwa z oliwek
sól, pieprz
tymianek

100 g sera z czerwonym pesto


Fasolkę umyć, odciąć końcówki, przełożyć do miski.
Marchew obrać, pokroić w słupki, dodać do fasolki. Warzywa doprawić, posypać tymiankiem, skropić oliwą. Wymieszać.

Przełożyć do worka do pieczenia, końce zawiązać i piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.


Opakowania

1 szkl. mąki pszennej
1/2 szkl. mleka
1 jajko
200 g mrożonego szpinaku
sól, pieprz
1 łyżeczka kminku
1 łyżeczka czosnku granulowanego


Szpinak rozmrozić na rozgrzanej patelni. Następnie dodać do niego odrobinę mleka, sól oraz pieprz. Chwilę poddusić. Wystudzić.

Jajko roztrzepać w misce z przyprawami, dodać mąkę, mleko i szpinak. Dokładnie wymieszać.
Smażyć niezbyt grube naleśniki.

Następnie na każdym naleśniku umieścić porcję warzyw, posypać startym serem, złożyć w kształt saszetki. 

Całość umieścić na około 7 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz