30.11.2014

Pory w cieście serowym


Pory w cieście serowym


Smażone na maśle pory owinięte serowym ciastem, takim samym jak w tarcie pomidorowo-brukselkowej na serowym spodzie.

Ciasto:

50 g masła
90 g sera Stilton
100 g mąki pszennej

Wszystkie składniki zagnieść na zwarte ciasto.
Cienko je rozwałkować na papierze do pieczenia. Następnie zwinąć je w rulon wraz z papierem. Schłodzić przez około 20 minut w lodówce.


1 cienki, długi por
4 plastry sera z czerwonym pesto
masło do smażenia

Por przekroić na pół, podsmażyć na maśle, posolić.

Schłodzone ciasto podzielić na dwie części. Ułożyć po dwa plastry sera a następnie pora. Zwinąć jak roladę. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni Celsjusza około 20 minut.


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz