18.11.2014

Klopsiki jaglane


Klopsiki jaglane

Pomidorowe klopsiki z kaszy jaglanej i twarogu.


1 szkl. kaszy jaglanej
150 g twarogu
1 cebula
1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
2 łyżki koncentratu pomidorowego
natka pietruszki
sól, pieprz
mąka do obtoczenia
masło


Cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć na maśle.

Kaszę przepłukać na sitku, wrzucić do cebuli i chwilę razem podsmażyć.
Następnie zalać dwiema szklankami wody, posolić, zagotować.
Odstawić kaszę tak, by wchłonęła całą wodę.


Ostudzoną kaszę wymieszać z twarogiem, koncentratem i natką pietruszki.
Doprawić.

Z masy formować niewielkie pulpeciki, obtaczać je w mące i gotować w osolonej wodzie przez około 4 minuty.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz