8.02.2015

Kakaowe beziki


Kakaowe beziki

Delikatne kakaowe mini bezy.


3 białka
120 g cukru
1 łyżka kakao

Białka pozostawić w temperaturze pokojowej na około 12 godzin (bez przykrycia).
Następnie ubić je na sztywno, stopniowo dodając cukier puder.
Na koniec dodać przesiane kakao i ubijać jeszcze chwilę na najwyższych obrotach.



Piekarnik nagrzać do 140 stopni Celsjusza.
Ubite białka przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki.
Beziki wyciskać na papier do pieczenia lub matę teflonową.
Piec około 50 minut.



Następnie otworzyć piekarnik i piec jeszcze 20 minut.
Wyciągnąć z piekarnika i ostudzić.

2 komentarze:

  1. Wyglądają pięknie, spróbuję zrobic, bo nie jadłam jeszcze kakaowych bezików

    OdpowiedzUsuń
  2. Zrobiłam, pyyyycha! A miałam się odchudzac...

    OdpowiedzUsuń