2.02.2015

Czekoladowe zwierzaki z chilli



Czekoladowe zwierzaki z chilli

Chrupiące czekoladowe ciasteczka z dodatkiem chilli.


170 g mąki pszennej
3 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
40 g cukru dark muscovado
70 g masła w temperaturze pokojowej
2 łyżeczki chilli

Mąkę wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia i chilli. 
Masło rozpuścić z cukrem, dodać do pozostałych składników.
Wyrobić jednolite ciasto i s
chłodzić je przez około pół godziny w lodówce. 




Następnie oprószyć wałek i stolnicę kakao. 
Rozwałkować ciasto na grubość około pół milimetra. 
Wykrawać dowolne kształty. 
Piekarnik nagrzać do 180 stopni Celsjusza. 
Ciasteczka piec około 8-10 minut.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz